Spring til indhold

Etablering i udlandet

Der er flere muligheder for at starte virksomhed i Litauen. De mest almindelige former for opstart af virksomhed er et anpartsselskab, en filial, et repræsentationskontor eller at opererer som et udenlandsk selskab.

Anpartsselskaber er den mest anvendte form for virksomhed i Litauen med en minimumsaktiekapital på EUR 2.900.

For at kunne etablere en virksomhed i Litauen skal visse dokumenter kunne fremvises, oversættes til litauisk og derefter legaliseres. Før dette kan gøres, skal virksomhedsnavn og registreringsadresse i Litauen være på plads samt en chef for datterselskabet skal være fundet og aktiekapitalindskuddet være bestemt. En standard virksomhedsregistrering tager 1-2 uger, dog kan registrering af en udenlandsk kapitalvirksomhed tage længere tid.

Under en fuldmagt kan vores handelsrådgivere i Litauen udføre registreringsprocessen for danske virksomheder, hvilket bl.a. inkluderer oversættelse af relevante dokumenter, kommunikation med f.eks. registreringskontoret, bank og andre væsentlige institutioner i Litauen.

Derudover er der mulighed for at bruge ambassadens adresse som registreringsadresse mens lokale kontorer/bygninger bliver fundet.