Spring til indhold

Fødevarer og landbrug

Danmark har længe været en betydningsfuld handelspartner for de Baltiske lande og der er derfor gode muligheder for eksport af en række fødevareprodukter fra Danmark til den baltiske region.

I øjeblikket ligger de bedste muligheder inden for niche markeder så som forskellige slags økologiske, ernæringskorrekte ready-to-eat produkter og unikke produkter, men der er samtidig også efterspørgsel på grøntsager og frugt samt kød -og fiskeprodukter, såvel frosne som friske.

Med fødevaresikkerhed som en vigtig faktor i fødevareeksport, er danske produkter meget konkurrencedygtige da de er værdsat i de baltiske lande og de har også et godt ry for høje standarder af kvalitet og sikkerhed. For danske virksomheder er eksportudfordringen i de Baltiske lande fortsat at kunne levere innovative kvalitetsprodukter af høje standarder inden for fødevaresikkerhed og værditilvækst samtidig med at levere produktionsudstyr med et højt produktionsniveau og lavt energiforbrug.

Der er også gode muligheder for produktion i de baltiske stater. Lave lønningsniveauer og favorable skattesystemer samt den geografiske afstand er blandt de største fordele.

For danske virksomheder, der er interesserede i et muligt partnerskab eller starte virksomhed i de baltiske lande, kan de danske ambassader i Vilnius, Riga og Tallinn tilbyde deres hjælp.