Spring til indhold

Nyheder

Abonnér

DEN DANSKE AMBASSADE I VILNIUS SØGER 2 PRAKTIKANTER TIL FORÅRET 2020.

Frist 1. november 2019
Er du interesseret i international politik, og har du lyst til at lære mere om, hvilken rolle en dansk ambassade spiller i dansk udenrigspolitik? Nøgleordene i Vilnius er geopolitik og hybride trusler, høj økonomisk vækst og spændende opgaver inden for politisk og militært samarbejde, handel og public diplomacy.
På ambassaden i Vilnius får du som praktikant mulighed for at beskæftige dig med spændende problemstillinger inden for både handel, økonomi, politik, kultur og samfund i et baltisk land, der er i rivende udvikling med bl.a. høj økonomisk vækst og væsentlige sikkerhedspolitiske udfordringer. 
I Vilnius er vi en lille ambassade, hvor alle arbejder tæt sammen, og som praktikant er der mulighed for at få stort ansvar og blive inddraget i mange spændende problemstillinger. Du arbejder på en dansk arbejdsplads men i et internationalt miljø med afvekslende hverdage både på kontoret og ude af huset.
Du har mulighed for at præge dine arbejdsopgaver, og du får unik erfaring med og kendskab til arbejdsgangene i udenrigstjenesten ude og hjemme, et indblik i mulighederne for handel og investering i Baltikum samt i Litauens internationale samarbejde med især EU og NATO. Derudover er public diplomacy-aktiviteter en central del af arbejdet, hvor du får mulighed for at prøve kræfter med at fremme danske værdier på alle platforme, herunder i samspil med Det Dansk Kulturinstitut i Baltikum.
Vilnius er samtidig en fantastisk by at bo og leve i – især som studerende, hvor en universitetsby som Vilnius har masser at byde på. Du vil desuden møde praktikanter på andre landes ambassader.
Som politisk praktikant er dit fokus bl.a. på Litauens sikkerhedspolitiske situation, der i høj grad er præget af Ruslands adfærd gennem de senere år, og som har høj prioritet i den danske sikkerhedspolitik. Litauen har grænser til både Rusland og Hviderusland, og Danmark deltager aktivt i at sikre stabiliteten i denne del af Østersøregionen først og fremmest via NATO. Vi har pt. danske F-16 fly på vingerne fra Litauen som en del af Baltic Air Policing. Samtidig er der hybride trusler, forsøg på påvirkning af befolkningen og cyber-angreb. Om disse emner kommer du også til at arbejde sammen med ambassadens forsvarsattaché. Derudover kommer du til at arbejde med EU-politik, hvor du bl.a. i lyset af Brexit får indblik i de nye samarbejdsmønstre, der udvikler sig i disse år, og generelt får indblik i, hvordan EU og diplomatiet fungerer. 
Som handelspraktikant er dit fokus på at understøtte danske virksomheder, der er eller gerne vil etablere sig i Litauen. De 8 danske ambassader i østersøområdet arbejder sammen og er bl.a. i gang med at gennemføre en ny strategi for handelsarbejdet. Litauen har høj økonomisk vækst, og vi rådgiver og hjælper danske virksomheder på det litauiske marked og tilbyder skræddersyede løsninger, som du kan være med til at udvikle. Nogle af vores fokusområder er energi, klima, infrastruktur. Som en del af arbejdet i handelsafdelingen er der også stort fokus på public diplomacy. 
Begge praktikanter vil selvsagt få indblik i Litauens indenrigspolitiske og –økonomiske forhold.
Kvalifikationer
Ansøgere forventes at være studerende på overbygningen på en kandidatuddannelse, eksempelvis inden for økonomi, politik, handel, samfundsfag, historie jura eller medier/kommunikation.
Vi lægger vægt på at du kan arbejde selvstændigt, men også har gode samarbejdsevner. Du skal kunne tale og skrive flydende i både dansk og engelsk, og vi forventer, at du kan formulere dig præcist og kortfattet på skrift.
Praktisk information
Arbejdstiden er 37,5 timer om ugen.
Praktikopholdet er ulønnet. Ambassaden dækker boligomkostningerne i Vilnius. Leveomkostningerne er generelt lavere end i Danmark. Det er normalt muligt at få SU under opholdet, men det afhænger af den enkelte uddannelsesinstitution og SU-styrelsen. Praktikopholdet skal bidrage til din uddannelse og vil blive tilrettelagt på en måde, der vil kunne sikre meritoverførsel, hvis dit studiested tillader det.
Typiske opgaver for den politiske praktikant
• Research og udarbejdelse af økonomiske og politiske delanalyser, briefinger, præsentationer mm.
• Udarbejdelse af rapportudkast til Udenrigsministeriet og andre danske myndigheder, bl.a. om Letlands holdninger til emner, der behandles i EU, NATO m.fl.
• Bidrage ved besøg fra danske delegationer mv.
• Udarbejdelse af bidrag til nyhedsbrev på forsvarsområdet for de baltiske stater.
• Bidrage med indhold til diverse magasiner og online nyhedsbreve, hjemmesideredigering og public diplomacy.
• Hertil kommer en række ad-hoc baserede opgaver, der kan variere betydeligt i indhold og omfang.
Typiske opgaver for handelspraktikanten
• Informationssøgning, markedsundersøgelser og udarbejdelse af rapporter.
• Kontakt til virksomheder, mødebooking, forberede eksportfremstød og deltage i møder.
• Indgå i det nordisk-baltiske samarbejde mellem handelsafdelingerne på ambassaderne i landene.
• Kombinere public diplomacy og kommercielle aktiviteter og bidrage med indhold til diverse magasiner og online nyhedsbreve, hjemmesideredigering og public diplomacy
• Ad-hoc baserede opgaver, der kan variere betydeligt i indhold og omfang.
Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte Danguole Bardauskaite på tlf. +370 52648783
Ansøgning
Send din ansøgning til ambassaden inkl. CV, karakterudskrift og evt. anbefalinger. Send det hele i én PDF-fil til vnoamb@um.dk med emnefeltet ’Praktikant’ efterfulgt af dit navn. Du får en kvittering for modtagelse.
Vi søger løbende praktikanter til ambassaden, så vi modtager gerne løbende ansøgninger. Fristen for et ophold i foråret 2020 er 1. november 2019. Vi ser på ansøgningerne så hurtigt som muligt herefter.
Vi glæder os til at høre fra dig.

rss alt text
Vis filtreringsmuligheder
Filter

PERIODE

Fra
Til
FRITEKST
Vis liste