Spring til indhold

Foreninger

Det Danske Handelskammer i Litauen

Det Danske Handelskammer i Litauen er en sammenslutning af danske erhvervsfolk og personer med relation til danske virksomheder i Litauen. Handelskammeret blev grundlagt i 2009 på baggrund af Den Danske Erhvervsklub, der havde eksisteret siden 1998. Medlemmerne er især danske erhvervsfolk bosiddende i Litauen. Handelskammeret har til formål at skabe et fagligt forum for medlemmerne, og arrangerer i samarbejde med andre europæiske handelskamre en række møder og seminarer i løbet af året. For yderligere information om Det Danske Handelskammer i Litauen, kontakt handelsafdelingen på ambassaden eller se Handelskammerets hjemmeside på www.dcc.lt.

Det Danske Kulturinstitut i Vilnius

Det danske kulturinstitut beskæftiger sig med dansk-litauisk kulturudveksling og her fås desuden oplysninger om kulturelle begivenheder af enhver art.
Lederen, Audra Sabaliauskiene, taler engelsk.

Det Danske Kulturinstitut i Vilnius
Vilniaus 39/6-208
01119 Vilnius
Telefon: (+370 5) 2 212 24 12
Fax: (+370 5) 2 22 26 07
e-mail: info@dki.lt
Hjemmeside: www.dki.lt eller se www.dankultur.lt.

Nordisk Ministerråds Informationskontor

Nordisk Ministerråds Informationskontor, der er beliggende på Didzioji 5, udlåner danske og nordiske bøger og videofilm. Desuden vises ugentligt nordiske film på originalsproget med engelske undertekster. Informationskontoret sælger desuden en dansk-litauisk ordbog.

For yderligere oplysninger kontakt kontoret på
Telefon (+370 5) 2 212 22 11
e-mail: info@norden.lt
Hjemmesiden findes på www.norden.lt.

International Womens Association of Vilnius

International Womens Association of Vilnius er en forening, der har til formål gennem venskab og ved forskellige aktiviteter at hjælpe nyankomne med at bosætte sig i Litauen. Foreningen har en lang række velgørende aktiviteter bl.a. rettet mod forældreløse børn og kvinder udsat for menneskesmugling. Der er et kontingent på cirka 80 Litas pr. halve år.
Yderligere oplysninger kan fås på www.iwav.lt.

Henvendelserne kan rettes enten til newcomers@iwav.lt eller direkte til præsidenten president@iwav.lt .

Vilnius Internationale Kirke

I den luthersk-evangeliske kirke ved Vokieciu afholdes gudstjenester og arrangementer på engelsk. Kirken er et internationalt forum og mødested for alle kristne, såvel litauere som udlændinge. Der afholdes gudstjeneste hver søndag kl. 9.30.

Kirken kan findes på Vokieciu g. 20 ved at passere gennem jernporten og gå over kirkegården mod den hvide kirke. Indgangen til kirken er til venstre for klokketårnet.
Ydrligere oplysninger kan fås på www.vilniuschurch.org.

Henvendelse kan rettes til internationalchuchofvilnius@gmail.com.