Gå til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Litauen.
Senest opdateret den 17.01.2023 kl. 13:45

Rejserestriktioner

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejseregler

Der er ingen indrejserestriktioner for rejsende fra Danmark, Færøerne og Grønland. Der er ikke krav om negativ test ved ankomst. Dette gælder både vaccinerede og ikke-vaccinerede.

Interne rejserestriktioner

Der er ikke indført interne rejserestriktioner i Litauen.  

Transitmuligheder

Udlændinge kan frit rejse i transit igennem Litauen på vej til deres hjemland eller endelige destination. Der er ikke krav om test i transit. 

Rejser du fra et andet land end Danmark, må du undersøge transitmuligheder med de lokale myndigheder.

Rejseråd til erhvervsrejser

Læs Udenrigsministeriets rejseråd til erhvervsrejser

Læs om rejseregler og lokale restriktioner nedenfor.  

Lokale regler

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor både holde dig løbende opdateret om både nationale og lokale regler. Du bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger.

For at holde dig opdateret om lokale regler bør du undersøge regler hos de lokale myndigheder. 

Detaljerede oplysninger om restriktionerne tilgås via dette link (på engelsk).

Mundbind

Der er krav om brug af mundbind på hospitaler samt i sundheds- og plejecentre.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, skal du selvisolere og følge de lokale myndigheders anvisninger samt hurtigst muligt tage kontakt til din rejseforsikring.

Såfremt man har symptomer på COVID-19 kan man kontakte den nationale COVID-19-hotline på 1808 eller +370 (37) 367 963, hvis man ringer fra et udenlandsk nummer. Mere information om testmuligheden kan findes her

Man kan også få foretaget en selvbetalt COVID-19 test hos private udbydere og lægeklinikker i Litauen. 

Myndighederne anbefaler, at man bliver hjemme ved tegn på sygdom. Mere information om myndighedernes retningslinjer, hvis du bliver testet positiv for COVID-19 findes her.

Hvis man oplever seriøse og livstruende COVID-19 symptomer, skal man ringe efter en ambulance på 112.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant. 

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de regler, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Visum og opholdstilladelse 

Du kan læse mere om andre landes pas- og visumregler.

Udrejse af Litauen

Flyselskaberne tilpasser løbende deres afgange ift. de gældende rejserestriktioner, og man bør derfor være ekstra opmærksom på dette. Se mere her.

Der er genåbnet for færgeafgange mellem Litauen og Tyskland samt mellem Litauen og Sverige, hvorfra man vil kunne komme til Danmark.

Se mere hos DFDS og TT-line

Mere information

Du kan finde lokale myndigheders information om COVID-19 via nedenstående links:

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på coronasmitte.dk.

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Litauen.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Litauen inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] eller +45 3392 112). 

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Litauen, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

 

Hent app'en Rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.